Sosiaalinen kuntoutus ja tuettu kuntouttava työtoiminta

Oletko ollut jo pidempään työttömänä, ovatko opintosi keskeytymässä tai onko pitkä sairauslomasi tai kuntoutustukesi päättymässä? Haluatko parantaa elämänhallintaasi ja lisätä mahdollisuuksiasi löytää oma alasi ja työllistyä?

Valmennuksen lähtökohtana on kartoittaa kokonaistilanteesi ja miettiä kanssasi sinulle sopivia jatkopolkuja tulevaisuuteen. Valmennusjaksosi lähtökohtina ovat tarpeesi, toiveesi ja haasteesi. Mikäli sinulla on haasteita arjenhallintaan, päihteidenkäyttöön tai mielenterveyteen liittyvissä asioissa, valmennus voi olla näiden asioiden hoitamisen tukena.

Tavoitteena on hyvä ja mielekäs arki, jota sinä itse hallitset. Valmennuksen tehtävänä on arjen tukeminen, työ- ja toimintakyvyn edistäminen sekä valmentaminen työhön tai opiskeluun. Palvelua voidaan käyttää elämäntilanteen selvittämiseen, ammatinvalintaan, työhön sijoittumiseen ja työhön paluuseen pitkän työmarkkinoilta poissaolon jälkeen.

Valmennukseen kuuluu aina yksilöohjaajan tuki, joka vahvistaa toimintakykyäsi, arjen hallintaasi ja tulevaisuuden suunnitteluasi. Lisäksi voit tutustua eri alojen työtehtäviin, jolloin työvalmennus tukee työkykyäsi, työyhteisöosaamistasi ja voit lisätä ammatillista osaamistasi ja saat kokemusta työelämästä.

Sosiaaliseen kuntoutukseen voi osallistua 1-5 päivänä viikossa, 4–8 tuntia päivässä. Sen kesto on 1-6 kuukautta.

Tuettuun kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua 1-4 päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä. Sen kesto on 3-12 kuukautta.

Valmennukseen hakeutuminen

Valmennukseen hakeudutaan Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sosiaalipalvelujen kautta. Ennen hakeutumista voit käydä tutustumassa valmennukseen Sytykkeellä.

Lisätietoja

Sosiaaliohjaaja PPKY Kallio
044 419 5708

Marjaana Pihlajamaa
työkykyvalmentaja
040 577 7725
 etunimi.sukunimi@sytyke.fi

Salla Huhtala
kuntoutusohjaaja
0440 910 701
 etunimi.sukunimi@sytyke.fi