Työkokeilu

Oletko työttömänä työnhakijana? Sinulla on mahdollisuus osallistua työkokeiluun.

Tavoite

Voit hakeutua työkokeiluun, jos haluat selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojasi tai tarvitset tukea työelämään siirtymiseen tai paluuseen. Työkokeilu on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos olet valmistunut ammattiin, mutta työpaikkaa ei tunnu löytyvän. Työkokeilusta voi olla apua, jos olet ollut pois työelämästä ja haluat testata ja arvioida omaa työkykyäsi sekä kokeilla työelämää turvallisessa ympäristössä, jossa on tukea tarjolla. Sytykkeellä voit myös miettiä uravaihtoehtoja työkokeilun merkeissä.

Toteutus

Meillä pääset kokeilemaan useiden eri alojen töitä ohjaajan/valmentajan läsnäollessa rinnallasi. Työkokeilumahdollisuuksia on puu-, metalli- ja kokoonpano-osastoilla sekä kahvilan, lounasravintolan, myymälän, siivouksen, kuljetuksen ja kiinteistöhuollon tehtävissä.

Miten pääsen mukaan?

Lisätietoja työkokeilusta saat Sytykkeen kuntoutusohjaajilta tai TE-toimistosta. Työkokeilussa oleva ei ole työsuhteessa, vaan työkokeilusta tehdään sopimus työnhakijan TE-toimiston ja Sytykkeen kesken. Työkokeilu tapahtuu työtehtävissä Sytykkeen eri osastoilla. Työkokeiluun osallistuvalle maksetaan työttömyysetuutta.

Lisätietoja

Salla Huhtala
kuntoutusohjaaja
 0440 910 701

 

(Keskus 08 4106 600)

 etunimi.sukunimi@sytyke.fi