Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu sinulle, jos työ- tai opiskelukykysi on heikentynyt jonkin sairauden vuoksi. Lisäksi elämäntilanteesi voi olla haasteellinen. Kuntoutuksessa saat tukea työelämään pääsemiseen tai sinne palaamiseen. Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa voi olla erilaisia vaihtoehtoja tai vaiheita.

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä sopii sinulle, jos tarvitset runsaasti tukea sinulle sopivien ammattialojen ja työtehtävien suunnittelussa. Kesto 6 kk – 26 kk.

Työkokeilu sopii sinulle, jos et vielä tiedä, mikä ammattiala tai työtehtävä sopii terveydentilallesi ja elämäntilanteeseesi. Tässä kuntoutuksessa erilaisia työtehtäviä kokeilemalla voit varmistaa ammatillista urasuunnitelmaasi tai tulevaa opiskelualaasi. Tarvitessasi voit harjoitella erilaisia työtehtäviä ensin Sytykeellä ennen ulkopuoliseen työkokeilupaikkaan siirtymistä. Tarvittaessa työkokeiluasi voidaan jatkaa työhönvalmennuksella. Kesto 3 – 5 kk.

Työhönvalmennus sopii sinulle, jos tavoitteenasi on palkkatyö valitsemallasi alalla. Tarvitset kuitenkin tukea sinulle soveltuvan työpaikan löytämisessä. Sinulla voi olla alalta vain vähän työkokemusta tai olet ollut pitkään poissa työelämästä. Työhönvalmennuksessa saat tukea työpaikan etsimiseen ja työn aloittamiseen uudessa työpaikassa. Omaohjaaja tukee työssä onnistumistasi, työyhteisöön kiinnittymistäsi, ammatillista kehittymistäsi ja työsuhteesi vakiinnuttamista. Kesto 3 kk – 21 kk.

Kuntoutukseen osallistuessasi voit hakea kuntoutusrahaa ja matkakorvausta Kelasta. Kela myös kustantaa kuntoutuksen.

Kuntoutukseen hakeutuminen

Ennen hakeutumista voit tutustua kuntoutukseen ja Sytykeeseen ottamalla yhteyttä ohjaajiimme. Kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta (Kelan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU101 ja liitteeksi lääkärin B-lausunto).

Lisätietoja

Heli Alakangas
kuntoutuspäällikkö
0440 910 725

Ilkka Harmaala
työkykyvalmentaja
044 700 3617

 etunimi.sukunimi@sytyke.fi