Etusivu » Ajankohtaista » Sytyke ja Luovi aloittavat koulutusyhteistyön

Sytyke ja Luovi aloittavat koulutusyhteistyön

4.2.2019

Ammattiopisto Luovi ja Sytyke aloittavat yhteistyössä Ylivieskassa kone- ja tuotantotekniikan (levyseppähitsaaja) sekä puuteollisuuden (puuseppä) perustutkintokoulutukset. Koulutus toteutetaan tuotantokoulumallia hyödyntäen, jossa Sytykkeen tiloissa puu- ja metallityöosastoilla opiskellaan työvaltaisesti.

Yhteistyönä järjestettävässä koulutuksessa luokkaopetus on minimoitu ja toimintarakenne kiinnitetty työelämään. Sytykkeen työvalmentaja toimii opiskelijan ammatillisten opintojen ohjaajana, yhteistyössä Luovin ammatillisen erityisopettajan kanssa. Sytykkeen yksilövalmentaja tukee opiskelijan sijoittumista työelämään. Luovilla on kokemusta vastaavasta koulutusyhteistyöstä mm. Kokkolassa ja Tampereella.

-Sytykkeen työpajat tarjoavat erinomaisen oppimisympäristön opiskelijoille. He saavat jokapäiväisen työskentelyn tueksi ohjausta työpajan ammattimiehiltä / työvalmentajilta, kertoo Luovin koulutustoiminnan johtaja Seija Karvonen.

Elokuussa 2019 alkava koulutus aloitetaan pienryhmänä ja se on suunnattu kaiken ikäisille opiskelijoille. Opintoihin haetaan vaativan erityisen tuen koulutuksen yhteisessä haussa tai jatkuvassa haussa. Ylivieskassa, Sytykkeen tiloissa alkava koulutus on suunnattu opiskelijoille, jotka hyötyvät tuetuista opinnoista.

-Vuosien varrella olemme havainneet, että perusmuotoinen ammatillinen koulutus ei sovellu osalle asiakkaistamme. Luovi pystyy tarjoamaan monipuolisesti tukea erilaisiin tuen tarpeisiin. Onkin tarpeen kehittää erilaisia opiskelumalleja. Olemme erittäin iloisia saadessamme aloittaa koulutusyhteistyön Ammattiopisto Luovin kanssa, kertoo johtaja Anne Leppiniemi Sytykkeeltä.

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva, Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovi tarjoaa erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle ja aikuiselle väylän työhön ja hyvään elämään. Koulutustarjontaan kuuluvat valmentava koulutus ja ammatillinen tutkintokoulutus. Luovi toimii yli 20 paikkakunnalla kautta Suomen. Luovissa opiskelee vuosittain noin 1 700 opiskelijaa ja henkilöstöä on noin 750 asiantuntijaa. Koulutuksen lisäksi Luovi tarjoaa ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluita. Ammattiopisto Luovi toteuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa koulutusta myös tuotantokoulutyyppisissä ympäristöissä. Ammatillisen perustutkinnon opiskelijat suorittavat opintoja yhteistyökumppaneiden työpajoissa ja palveluissa työtä tekemällä.

Sytyke on Ylivieskassa toimiva työpaja, jonka toimialuetta ovat ammatillinen ja sosiaalinen kuntoutus, uravalmennus, työkyvyn arvioinnit sekä työpajatoiminta. Toiminta-alueena on Oulun eteläinen alue. Valmennus- ja kuntoutuspalveluiden asiakkaita ovat nuoret ja osatyökykyiset henkilöt, joille etsitään väyliä työ- ja opiskeluelämään. Sytyke tarjoaa myös matalan kynnyksen toimintaa eli sosiaalista kuntoutusta, jossa tavoitteena on arkirytmin hankkiminen ja elämänhallinnan lisääntyminen. Asiakkaiden osaamista ja vahvuuksia sekä toimintakykyä kartoitetaan työpajan eri osastoilla, joissa työhön valmennetaan aidoissa työtehtävissä. Vuosittain työpajalla on noin 200 asiakasta, minkä lisäksi palveluissa, joissa ei olla työpajalla, on vuosittain noin 60 asiakasta.

Lisätietoja Luovin koulutustoiminnan johtaja Seija Karvoselta p. 040 319 3733 tai Sytykkeen johtaja Anne Leppiniemeltä p. 040-8614835. Opintoihin hakeutumisesta lisätietoja Luovin hakutoimistosta p. 040 319 3352.