Etusivu » Ajankohtaista » Sytyke muutti uusiin tiloihin

Sytyke muutti uusiin tiloihin

16.6.2017

Sytyke on muuttanut Ylivieskassa osoitteeseen Ruutihaantie 12. Samalla nimemme lyheni Sytyke-Centrestä Sytykkeeksi. Uusissa tiloissa kaikki Sytykkeen toiminnat saatiin saman katon alle lukuun ottamatta Ylivieskan terveyskeskuksessa toimivaa kahvilaa.

Ruutihaantien tiloihin on tehty mittava remontti, jotta ne soveltuvat monipuolisen työpajan käyttöön. Uudet tilat palvelevat valmennus- ja kuntoutuspalveluiden yksilö- ja ryhmäohjausta sekä tuotannon ja palvelualojen työpajoja. Myös käynnissä olevat hankkeemme Nuorten VertaisVerstas sekä Hyvä sauma siirtyvät uusiin tiloihin. Tuotannon tiloihin ovat sijoittuneet puu-, metalli- ja kokoonpano-osastot. Palvelualojen tiloja ovat kierrätysmyymälä, keittiö ja ruokala sekä vaatehuoltotilat. Ryhmä- ja yksilöohjaustiloja rakennuksessa on useita. Tilojen suunnittelussa ja uudistamisessa on painotettu käytännöllisyyttä ja monikäyttöisyyttä. Pinta-alaa uusissa tiloissa on noin 1500 neliömetriä.

Varastotielle ei jää enää Sytykkeen toimintaa. Työpaja- ja ohjaustoimintojen saaminen saman katon alle tiivistää entisestään Sytykkeen yhteisöllistä ulottuvuutta, mikä on tärkeää heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden tukemisessa ja osallistamisessa kohti avoimia työmarkkinoita. Sytyke toimii jatkossakin osittain seinättömästi, eli useissa palveluissa ohjaus ja tuki jatkuvat vielä asiakkaan siirryttyä ulkopuoliseen työkokeilu- tai harjoittelupaikkaan, palkkatyöhön tai opiskelemaan.

Muuton yhteydessä päätimme muuttaa nimemme lyhempään muotoon. Halusimme kunnioittaa yli 30-vuotisia perinteitä ja säilyttää Sytyke-nimen. Nimi on lyhenne sanoista ”Sydämellä työtä ja kehitystä”, mikä kuvaa hyvin Sytykkeen toiminta-ajatusta.

Sytykkeen myymälä on avoinna 19.6. lähtien ma-pe klo 9.00-16.30. Muihin tiloihimme pääsee tutustumaan kesälomiemme jälkeen, kun pidämme avoimet ovet ke 30.8.2017 klo 12-17.