TEAK – Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutusohja

TEAK – Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työllistämistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK) on tarkoitettu sinulle, jos työ- tai opiskelukykysi on heikentynyt tai työhön pääsy on vaikeaa. Kuntoutuksessa saat tukea työelämään pääsemiseen tai sinne palaamiseen. Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus järjestetään työkokeiluna, työhönvalmennuksena tai niiden yhdistelmänä. Kuntoutus kestää 3-24 kuukautta.

Työkokeilu sopii sinulle, jos et vielä tiedä, mikä ammattiala tai työtehtävä sopii terveydentilallesi ja elämäntilanteeseesi. Erilaisia työtehtäviä kokeilemalla voit myös varmistaa ammatillista urasuunnitelmaasi tai tulevaa opiskelualaasi. Tarvittaessa työkokeiluasi voidaan jatkaa työhönvalmennuksella.

Työhönvalmennus sopii sinulle, jos tavoitteenasi on palkkatyö valitsemallasi alalla. Tarvitset kuitenkin tukea sinulle soveltuvan työpaikan löytämisessä. Sinulla voi olla alalta vain vähän työkokemusta tai olet ollut pitkään poissa työelämästä. Työhönvalmennuksessa saat tukea työpaikan etsimiseen ja työn aloittamiseen uudessa työpaikassa.

Omaohjaaja tukee työssä onnistumistasi, työyhteisöön kiinnittymistäsi, ammatillista kehittymistäsi ja työsuhteesi vakiinnuttamista. Kuntoutukseen osallistuessasi voit hakea kuntoutusrahaa ja matkakorvausta Kelasta.


Miten haet kuntoutukseen

Ennen hakeutumista voit tutustua kuntoutukseen ja Sytykkeeseen ottamalla yhteyttä ohjaajiimme. Kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta (Kelan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU101 ja liitteeksi lääkärin B-lausunto). Jos olet alle 30-vuotias eikä sinulla ole diagnoosia, et tarvitse B-lausuntoa hakemuksesi liitteeksi.

Kysy lisää

Ilkka Harmaala
työkykyvalmentaja
Kelan Teak-kuntoutus 
044 7003 617

Tanja Kallio
kuntoutusohjaaja
Kelan kuntoutus
044 4077 450