Työvalmennuksen vaihtoehdot

 
 

TYÖVALMENNUKSEN VAIHTOEHDOT

 

 

Työvalmennus sopii sinulle, joka haluat oppia asioita tekemällä niitä itse. Työpajalla keskityt aitojen työtehtävien tekemiseen ja samalla tunnistat ja kehität omaa ammatillista osaamistasi. Samalla työkykysi paranee ja pääset osaksi työyhteisössä toimimista. Myös ulkopuoliset työharjoittelut ovat mahdollisia. Valmennuksesi suunnitellaan yhdessä kanssasi siten, että työtä ja muuta valmennusta on sopivassa suhteessa.

 

Palvelualan työvalmennus  

Palvelualan työvalmennuksissa on mahdollisuus valita useista erilaisista vaihtoehdoista sinulle sopivin palveluala. Alla olevasta taulukosta näet eri alat ja niiden keskeisimmät ammatilliset tehtävät:

Palvelualan
työvalmennus
Ammatilliset tehtävät 
Lounasravintola Lounaan ja kevytlounaan valmistaminen, kahvitarjoiluiden järjestäminen, leivonta, astiahuolto ja siivous, kassan käyttö ja asiakaspalvelu.
Myymälä Tavaroiden lajittelu, hinnoittelu ja vienti myyntiin, myymälän siisteyden ylläpito, kassan käyttö ja asiakaspalvelu.
Kauppakassi Ostosten keräily kauppalistojen mukaisesti, hintavertailujen tekeminen, ostosten vienti kotihoidon asiakkaiden koteihin ja asiakaspalvelu.
Siivous ja puhtaanapito Toimitilojen siivous ja puhtaanapito, tilojen somistaminen ja viherkasvien hoito.

 

Tuotantoalan työvalmennus

Tuotantoalan työvalmennuksessa sinulla on mahdollisuus tutustua joko puu- tai metallityöpajan tai kokoonpanon työtehtäviin. Alla olevasta taulukosta näet eri tuontoalat ja niiden keskeisimmät ammatilliset tehtävät:

Tuotantoalan
työvalmennus
Ammatilliset tehtävät
Puutyöpaja CNC-ohjelmointi, CNC-jyrsintä, katkaisu, jyrsintä, poraus, sahaus, höyläys, hionta, kokoonpano, pintakäsittely ja pakkaus.
Metallityöpaja Metallin sahaus, hionta, poraus ja pintakäsittely, levyn leikkaus,särmäys, hitsaus, ja pakkaaminen.
Kokoonpano Erilaisten muovi- ja metalliosioen kokoaminen ja lopputarkastus. Työvälineinä pääasiassa käsikäyttöiset akkuporakoneet.
Logistiikka-ala Kuormien lastaus ja purku trukilla, materiaalien ja valmiiden tuotteiden kuljetukset kevyellä kuorma-autolla.


Digipajan työvalmennus  

Digipajan työvalmennuksessa sinulla on mahdollisuus tutustua 3D-suunnitteluun ja -mallinnukseen, ohjelmointiin ja media-alan tehtäviin. Alla olevasta taulukosta näet digipajan valmennukset ja niiden keskeisimmät ammatilliset tehtävät:

Digipajan
työvalmennus
Ammatilliset tehtävät
3D-suunnittelu ja
-mallinnus
3D-piirto-ohjelman teoria ja käyttö, valmiiden tuotteiden mallinnus ja valmistukseen tulevien uusien tuotteiden suunnittelu.
Ohjelmointi  C++-ohjelmointikieleen tutustuminen. Tehdään erilaisia pieniä portaittain vaikeutuvia ohjelmointitehtäviä.
Media-ala Valo- ja videokuvaus, kuvankäsittely. Esitteiden suunnittelu ja toteutus sekä eri kieliversioiden tekeminen. Mediapajalaiset ylläpitävät ilmoitustaulua alueen työpaikkailmoituksista.