Tuki opiskeluun

TUKI AMMATINVALINTAAN

Tarjoamme sinulle tukea ammatillisten vaihtoehtojesi kartoittamiseen ja oman opintopolun suunnitteluun.

Tekemällä oppimisen kautta omalle alalle

Voit käydä kokeilemassa erilaisia tehtäviä ja aloja työpajallamme sekä yrityksissä. Työpajalla suoritetun valmennuksen aikana hankitun osaamisen tunnistamiseen on käytössämme PAIKKO-osaamistodistukset, jotka kuvaavat työskentelyjakson aikana havaittua osaamista. Osaamistodistuksia voidaan hyödyntää ammatillisissa opinnoissa ja työnhaun tukena, kun on tarvetta kuvata omaa osaamista.

Sytykkeellä Paikko-osaamistodistukset ovat valmiina seuraavista tutkinnon osista: Tutkintoon valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Liiketoiminnan perustutkinto, Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, Puuteollisuuden perustutkinto, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja Yhteiset tutkinnon osat. 

Lisätietoja PAIKKO-osaamistodistusten hyödyntämisestä voit kysyä kuntoutusohjaaja Marjaana Pihlajamaalta p. 040-5777725 tai johtaja Anne Leppiniemeltä p. 040-8614835

Tukea uravaihtoehtojen valintaan

Tarjoamme mahdollisuuksia tehdä tutustumiskäyntejä eri oppilaitoksiin pienissä ryhmissä ja yksilöllisesti. Tutustumiskäynnit voivat suuntautua myös eri alojen yrityksiin. Tarjoamme myös tukea ammatinvalintaan liittyvien vaihtoehtojen kartoittamiseen ja realistisen ammatillisen suunnitelman tekemiseen.

Tuotantokoulumallilla opiskelu

Sytyke ja Ammattiopisto Luovi järjestävät yhdessä puu- ja metallialan koulutusta. Pienryhmässä valmistutaan puusepäksi tai levyseppähitsaajaksi. Voit tulla tutustumaan opintoihin koulutuskokeilun (5vrk) kautta ja sen jälkeen hakeutua mukaan opintoihin jatkuvassa haussa Luovin verkkosivujen kautta.

Lisätietoja tuotantokoulumallilla opiskelusta voit kysyä Ammattiopisto Luovin erityisopettaja Asko Kaakolta p. 040-3193046 tai kuntoutusohjaaja Marjaana Pihlajamaalta p. 040-5777725.

Lisätietoa opinnoista ja hakeutumisesta saat Ammattiopisto Luovin hakutoimistosta p. 040-319 3000 tai chat-palvelu sivuilla www.luovi.fi.